DSCN0408resize

Gunnar Serck-Hanssen legger opp.

18.08.20.Tekst Tore Marthinsen. Foto Eli Ulriksen.

Etter over 20 år som Færdersnekke-eier gir Gunnar seg nå med seilinga. Han har i mange år vært en av de aller mest ivrige i klassen, og har deltatt i så godt som alle seilasene. Det skulle mye til for at Gunnar ikke stilte til start. Flere år har han derfor vært blant de (få) som har fått premie for god deltakelse, flere ganger til og med den som hadde deltatt flest ganger. Og en drøss premier har han plukka med seg i disse årene – mange førsteplasser også. 

Det er litt uvanlig at snekkeseilere legger opp på denne måten – oftest skjer det jo gradvis og som en glidende overgang. Men Gunnar fortalte meg allerede for over 1,5 år siden at etter 2020-sesongen var det slutt. På samme måte som han for noen år tilbake bestemte seg for å gi seg med konkurransedeltakelse på ski: Etter mer enn 40 deltakelser i «Birken» og div topplasseringer i andre renn, bl.a. seier i Marcialonga. Så her har vi altså med en dedikert konkurransemann og idrettsutøver å gjøre.

Gunnar er kjent som en ryddig og skvær konkurrent i Færdersnekka si, og en mann som sjelden «rotet» seg inn i de store kontroversene. Ja da, noen «360 grader» har det blitt – begge veier - men sjelden tvilstilfeller. Snekka si, FS 2, har han donert til en nyinnflyttet Hvasserlending – med den klare føringa at «2´ern» skal delta i regattaene til FS. Raust gjort, Gunnar!

Likevel: Jeg blir ikke så veldig overrasket om Gunnar dukker opp innimellom som mannskap, enten i FS 2 eller ei annen snekke. Det er nå engang noe med sirkushester og sagmugg…

Nevnes må også at Gunnar satt 10 år i styret i FS; 8 av dem som sekretær. En dyktig sådan, som jeg som daværende leder hadde mye glede av å samarbeide med. Alle i snekkemiljøet vil savne Gunnar bak roret i 2´ern. Vafler og kaffe fra tilskuerplass blir nok en ny opplevelse…

DSCN0349resize

Færder Seilforening (org 993524042)
Fynveien, Odden
3148 Hvasser
E-post: post@farderseil.no
Telefon seilbua 45 46 73 39