forestillinga

ÅRETS SEILSESONG ER OVER!

16.09.21. Tekst og foto Arne Huser

Med fremføringen av teater og musikkspillet «Færdersnekka» utenfor klubbhuset 12. september ble årets seilsesongen avsluttet.

fs37
Siste seilas, «Bustein Rundt» 18. august, ble en tøff prøvelse for alle. Med kulingen i ryggen surfet de inn i Busteinsundet. Alle var ikke like tøffe når sjøene bygde seg opp bak og de kastes oss utfor i en frådende vannmasse. Heldigvis kom alle seg gjennom sundet, og en hard tørn ventet oppover mot Matkollen og mål i det fjerne. Godt snekkene hadde revet, for det plystret om ørene. Holder snekka mi; «den er snart 80 år gammel»? Igjen viser det seg at gamle båtbyggere kunne jobben sin. Noen av de mer uerfarne snekkeseilerne kjempet på, og det ble en manndomsprøve som alle bestod.
I ynglingklassen viste Espen Torgersen at mange års erfaring gir resultater og var først i mål. Gunnar Fredriksen roret FS 37 Tora inn til en trygg seier. Med sønn og undertegnede på rekka fikk vi skikkelig kjørt oss. Erik Holter hadde lånt FS 20 Honor, så vi visste konkurransen ville bli hard, men denne gang trakk Gunnar det lengste strået. Våte og kalde kom vi i land til en fin avslutning med premieutdeling. Trine hadde ordnet med
pizza, brus og øl, så vi var fornøyde etter en våt og vindfull dag på regattabanen. Årets siste.
espe espen
Sammenlagt i 2021: I ynglingklassen knivet de de tidligere VM-vinnerne Espen K. Stokkeland, N 414 Tingeling og Espen Torgersen, N 416 To-to om seieren. Samme poengsum, men Stokkeland har flere seire og vinner. Totalt 21 deltagere, hvorav det toppet seg med 19 båter i Røssesundløpet. I færdersnekkeklassen vinner Arne Huser, FS 37 Tora foran Tore Martinsen i FS 19 Toff. Totalt 9 snekker deltar i år. SUKSESS!!!!
forestilling col
80 personer kom til avslutningen av Kulturminnedagene ved vårt klubbhus i Sandøsund. Elever og lærere fra Færder Kulturskoles har laget og fremførte teater og musikkspillet «Færdersnekka». Færder Seilforening var tilrettelegger med kulisser samt arrangerte møte med tidligere los og historieforteller Thor Pedersen for å gi innhold til stykket. Rammene rundt forestillingen ble fantastiske, flott sensommerdag, flatt vann og tunge regnskyer i horisonten. Elevene viste en fantastisk innlevelse og det var humring og latter av gode replikker blant publikum. Blide medlemmer serverte gratis vafler, kaffi og brus. Som en sa til meg; «dette er det beste som har skjedd på Hvasser i sommer». Tydelig at publikum likte det da det har tikket inn gavebeløp på VIPPS. Det er tatt film av forestillingen og link til denne er lagt ut. Med dette er årets sesong avsluttet. Kun årsmøtet 29. oktober gjenstår. Dette blir snart annonsert i et eget innlegg.
For de som har lyst til å se en film av teaterstykket så kan dere se følgende link: VIDEO

Færder Seilforening (org 993524042)
Fynveien, Odden
3148 Hvasser
E-post: post@farderseil.no
Telefon seilbua 45 46 73 39